Kom in de schaapskooi overnachten

> Bekijk hier alle foto’s van de Schaapskooi

> Bekijk beschikbaarheid en reserveer de Schaapskooi


Comfortzone
Wie het prachtige binnenstapt, waant zich terug in de vorige eeuw. Maar schijn bedriegt, want de Schaapskooi is van alle moderne gemakken voorzien. TV, Wifi, een keuken met alle gemakken, het is er allemaal. Beneden zijn twee 2-persoons bedsteden en één 1-persoons bedstede. Slapen in een bedstede was in vroegere eeuwen op boerderijen die gebouwd waren als een “los hoes” heel gewoon, maar in deze tijd gaat het het toch vooral om de romantische uitstraling. En dat dit aanslaat blijkt telkens weer uit de enthousiaste reacties.

Er is een verdieping, te bereiken via een mooie eikenhouten trap, waardoor het vakantieverblijf plaats biedt aan acht tot tien personen. Op de bovenverdieping bevinden zich twee 2-persoons boxspringbedden in een open ruimte met een kleine scheidingswand.

In het oog springend is hier ook het mooie nostalgische bad.

Beneden is er een douche en wc, waarbij de afwerking in het oog springt: de veldkeien waarop de eikenhouten gebinten rusten zijn het zicht gebleven. Hier is omheen getegeld. Beneden is ook de keuken, met prachtig granieten blad, die van alle gemakken is voorzien. De ruime zithoek met tv is comfortabel en biedt een uitzicht op de prachtige omgeving. De toerist voelt zich binnen de kortste keren op zijn gemak en voor men het weet zit men in de comfortzone.

 

 


Spelen
Buiten is een verhard terras. Voor de kinderen is er een trampoline, een schommel en een klimrek. Natuurlijk is er wifi om bij de tijd te blijven in een entourage die de sfeer van vroeger uitademt. Dat de Schaapskooi in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat gasten vaak terugkeren. Ook kennissen van gasten boeken vanwege de enthousiaste verhalen van gasten een verblijf op Erve Scholten.

De Schaapskooi wordt vaak gehuurd door een complete familie, 2 gezinnen, of grootouders en ouders die samen willen genieten.

 

Teambuilding
Naast families valt het ook erg in de smaak bij vrienden of zelfs collega’s die elkaar beter willen leren kennen. Ook doordeweeks is er regelmatig verhuur aan mensen uit het bedrijfsleven die in alle rust willen vergaderen over nieuwe concepten, vaak in combinatie met een mooie wandeling.

De rust van het platteland sterkt!Slide1

 

 

Ware trekpleister
De schaapskooi op het historische erf deed zeker 200 jaar als dusdanig dienst op het Erve Scholten. Door de modernere bedrijfsvoering na de Tweede Wereldoorlog werd de schuur enkele decennia gebruikt als machineberging.

Het gebouw staat al lang op de lijst van Rijksmonumenten en werd daarom eind zestiger jaren van de vorige eeuw al een keer gerestaureerd. Doordat de machines steeds groter werden, werd het gebouw niet meer gebruikt als machineberging en daardoor verloor het alle functionaliteit op het erf.

 

VeurhoesIdee van vakantiewoning
Aan het begin van deze eeuw werd duidelijk dat opnieuw een restauratie noodzakelijk werd om het monument in stand te houden. “Met welk doel? Wat hebben we er dan aan? “ dat was wat Johan en Annet Lansink zich letterlijk afvroegen.

Samen met de gemeente Tubbergen werd een plan ontwikkeld om het gebouw om te bouwen tot een vakantieverblijf, waarbij de oorspronkelijke bouwstijl behouden bleef. Een logische gedachte gezien de mooie situering op het erf en de prachtige ligging in de nabijheid van het Springendal en midden in het Dal van de Mosbeek. In 2007 werd de droom werkelijkheid.

 

> Bekijk beschikbaarheid en reserveer de Schaapskooi