Kom in 't Veurhoes overnachten

> Bekijk hier alle foto’s van ’t Veurhoes

> Bekijk beschikbaarheid en reserveer ’t Veurhoes

Veurhoes Boerderijwoning
Het Veurhoes is een woning met een heel ander karakter dan de andere woningen. Een zeer ruime woning, die voor veel gasten voelt als thuis komen, omdat het ook daadwerkelijk onze eigen woning is geweest. U krijgt daarmee voor een relatief gunstige prijsstelling een enorm ruime woning tot uw beschikking met een prachtig uitzicht over de velden. U kijkt over de glooiende weilanden en akkers uit op houtwallen, typisch voor het Twentse coulissenlandschap.

Inrichting

‘t Veurhoes is van alle gemakken voorzien: grote woonkamer met eethoek, zithoek, houtkachel en TV. De royale, ruime keuken met eethoek is van alle moderne comfort voorzien. Beneden is er een kleinere slaapkamer met stapelbed. Natuurlijk is er beneden ook een wc.

 

VeurhoesLinks
Met de trap naar boven

Boven zijn er drie slaapkamers, een badkamer en een apart gesitueerde wc. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte doucheruimte en wastafel. De drie slaapkamers op de eerste verdieping zijn als volgt ingedeeld: een slaapkamer met lits-jumeaux bed en twee slaapkamers met twee 1-persoons bedden. In de woonkamer kunnen nog twee slaapplaatsen gecreëerd worden door de aanwezigheid van een slaapbank.

De gehele vakantiewoning wordt centraal verwarmd en is dus ook zeer geschikt voor een wintervakantie. Keukenlinnen en badlinnen treft u standaard in de woning aan. Het is mogelijk bedlinnen te huren.

Buiten is een terras. Voor de kinderen zijn onder andere een grote trampoline en diverse andere speeltoestellen aanwezig, die gedeeld worden met de twee andere woningen op het erf.

VeurhoesRechts2
Omgeving
In de omgeving van het vakantiehuis bevinden zich vele natuurgebieden, zoals het Springendal , het dal van de Mosbeek, en de Streu. Slechts enkele honderden meters wandelen en u bevindt zich al in één van de mooiste plekjes van Nederland.


Geschiedenis Erve Scholten
’t Veurhoes had ook de Boavnkamer kunnen heten. Erve Scholten is een eeuwenoud erf in de gemeenschap Hezinghe. Het erf was in de eerste helft van de vorige eeuw in verval geraakt. Drie bejaarde broers dreven de boerderij in moeilijke tijden. Na de tweede wereldoorlog werd  buurmeisje Truus Busscher de “maaid”, de dienstmeid. Deze bevlogen vrouw werkt hard voor de broers en voor de dieren op de boerderij.

Dat werd door de broers gewaardeerd en zij deden de boerderij over aan Truus Busscher. Ze trouwde met Jan Lansink en samen maakten ze er weer een florerende boerderij van, waar ook de broers nog deelgenoot van waren.

De boerderij was een “los hoes” waarbij het comfort voor de mens in de boav’nkamer te vinden was. In 1968 werd in de boerderij een nieuw woonhuis gebouwd. Toen Johan en Annet Lansink in 1988 wilden trouwen, bouwden ze de voormalige boav’nkamer uit tot een modern woonhuis.

Na het overlijden van de ouders keerden ze terug naar het ouderlijk huis, dat geheel gerenoveerd werd. ’t Veurhoes, tot dan de woning van Johan en  Annet, kwam vrij om gasten te ontvangen.

> Bekijk beschikbaarheid en reserveer ’t Veurhoes

HistorieLinks

HistorieRechts